Családsegítés

A társadalmi problémák, az elhúzódó válság nyomán megszűnő munkahelyek, a családok jövedelmének csökkenése mind új kihívást jelent a szociális ellátórendszer számára.  A családok anyagi jellegű nehézségei, a felgyorsult életvitel, a problémákkal terhelt környezeti hatások okozta mentális terhelés sajnálatos módon pszichés, illetve addiktológiai jellegű problémákat is generálnak.. A családok életében az egyik legsúlyosabb gond, a lakhatás elvesztése is egyre szélesebb körben fenyegető veszély. Az étkezés iránt az utóbbi években növekvő igény mutatkozik, a válság nyomán munkahelyüket elvesztő, elszegényedő családok egyre nagyobb számban jelennek meg az étkeztetések során. Célunk az, hogy segítségnyújtásunk által lehetővé váljon az önálló életvitel fenntartása, az otthon megtartása.

Családsegítő szolgáltatásunk keretében szervezetünk vállalta, hogy Budapest III. kerületében a helyi Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal együttműködésben naponta akár 600 adag meleg ebédet, pékárut, gyümölcsöt, joghurtot oszt szét. Budapest mellett Egerben, Miskolcon, és Debrecenben zajlik hasonló program.

A szolgáltatást kizárólag az együttműködő szociális intézmény által megjelölt emberek vehetik igénybe. Klienskörünket többgyermekes családok, idős emberek, leszázalékoltak, munkát keresők, illetve – a partnerszervezet munkatársainak megítélése alapján – a leginkább nélkülözésben élő helyi rászorulók alkotják. Az igénybevevők 80%-a anyagi nehézségek és a munkanélküliség miatt igényel támogatást, így ha az étkezése megoldódik, akkor az ezáltal megtakarított pénzösszegből képes tartozásait törleszteni, rezsiköltségeit, egyéb kiadásait fedezni. Szolgáltatásunk így preventív jellegű, a lakhatás elvesztésének megelőzését célzó ellátási forma.

Budapesten végzett munkánk elismeréséül az Önkormányzat Képviselő-testülete 2010-ben Alapítványunknak adományozta a Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat. 2011. április óta az Önkormányzat együttműködési megállapodás keretében támogatja szervezetünket.

"; the_post_thumbnail(); echo "
Facebook bélyegkép

"; } ?>