Halava

Ez a recept egy hagyományos, igen egyszerű indiai édesség elkészítéséhez ad iránymutatást, és kizárólag közkívánatra került a magyaros ételek listájára. Ezzel az ínyencséggel valamennyi fesztiválunkon találkozhattok, íme: így rendezhettek otthon is Krisna-fesztivált… 20 dkg vajat olvassz fel egy edényben, majd adj hozzá 10 dkg búzadarát. Lassú tűzön kevergetve pirítsd, hogy egyenletesen barnuljon. Eközben 4 dl vízzel 20 dkg cukrot forralj fel. Ha gyümölcsös halavát kívánsz készíteni, akkor a keményebb gyümölcsöket ebben a szirupban főzd puhára. Ha magvakat szeretnél a halavába tenni, azokat a darával együtt pirítsd. Ha a szirup forr, lassan öntsd a darához, nehogy a forró gőz megperzseljen. Takarékon főzd és néha kevergesd, amíg a dara szemek teljesen át nem főnek, átlátszóak nem lesznek. Ízlés szerint adhatsz hozzá mazsolát, almát, erdei gyümölcsöket, diót, gesztenyét, citromot, narancshéjat, kakaót, epret, málnát, stb.)

"; the_post_thumbnail(); echo "
Facebook bélyegkép

"; } ?>