Lecsós tarhonya

A durumbúzából készült száraztészták manapság már szinte valamennyi élelmiszerboltban elérhetők, s változatos formavilágukkal sokféle tojás nélküli étel elkészítését teszik lehetővé. Fél kg tarhonyát félig megpirítunk, rádobunk fél kg apró kockára vágott burgonyát, fél kg paprikát, 1 ek hinget, majd ha a paprika üvegesre pirult, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük vízzel. Ha felforrt, a lángot takarékra vesszük, és az apróra vágott 20 dkg paradicsomot is hozzátesszük. Fedő alatt pároljuk, közben ha szükséges, pótoljuk a vizet. Amikor megpuhult, annyi vizet öntünk hozzá, hogy főzelék sűrűségűvé váljon, mert a tarhonya főzés után is sok vizet képes felvenni. Ha a víz nem elég, túl száraz lett az étel.

"; the_post_thumbnail(); echo "
Facebook bélyegkép

"; } ?>