Kedves Látogatónk!

Szeretettel köszöntjük honlapunkon, mely átmenetileg szerkesztés alatt áll, s ezért szíves elnézését kérjük. Amíg a honlap el nem éri végleges formáját, egyelore rövidebb tartalommal tudunk szolgálni. Tájékoztatjuk, hogy a weboldalon zajló munkálatok nem befolyásolják mindennapi tevékenységeinket, melyek változatlanul Budapest és az ország több helyszínén továbbra is rendületlenül zajlanak. Amennyiben Ön adományával kívánja támogatni munkánkat, azt a KHB 10201006-50280678 számú bankszámlaszámunkra tudja utalni. Mindnyájunknak meg kell gondolni, hogyan osszuk be pénzünket, ezért különösen örülünk, ha olyan emberekkel kerülhetünk kapcsolatba, akik képesek saját igényeiket visszaszorítani mások érdekében. Ezúton is köszönjük, ha támogatja ételosztásainkat!

Rólunk:

Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program 1989 óta működik hazánkban, alapítvánnyá, azaz bejegyzett civil szervezetté azonban csak 1999-ben vált, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége Egyház, mint alapító jóvoltából. Szervezetünk egy nemzetközi humanitárius egységet (Food for Life) képvisel hazánkban. Alapítványunk szegényélelmezéssel, illetve katasztrófasegéllyel foglalkozik, és évente több mint 250 000 adag ételt és több tonna hidegélelmiszert oszt szét az országban.


Jelenlegi programjaink:

Népkonyhai étkeztetés
Szegényélelmezési programunk keretében, Budapesten naponta több száz főre szolgálunk fel meleg ebédet, kenyeret, innivalót, idénygyümölcsöt, és joghurtot a Teleki László téren 13 órától. Egerben, Miskolcon, Debrecenben, és Kecskeméten szintén heti/havi rendszerességgel osztunk ételt a rászorulóknak.

Családsegítés:
Jelenleg Óbudán, a helyi Családi Tanácsadóval együttműködésben naponta 500 fő részére biztosítunk főtt ételt, pékárut, gyümölcsöt, joghurtot, olyan családok, házaspárok, idősek részére, akiket a helyi intézmény rászorulóként tart nyilván.

Ételkiszállítás
Az ételkiszállítás olyan szociális intézmények megsegítésére jött létre, amelyek nem foglalkoznak étkeztetéssel, klienseik étkezése ezért nem minden esetben, vagy csak minimális mértékben biztosított. Idei évben a BMSZKI Fehér köz nappali melegedőjébe szállítunk meleg ebédet.

Élelmiszercsomag-osztás
E szolgáltatásunk során tartós-, és hidegélelmiszereket, gyümölcsöket, higiéniai eszközöket, édességeket helyezünk el ajándékcsomagokban. Évente több mint 4000 csomag talál ilyen módon gazdára nehéz helyzetben élő családoknál.

Karácsonyi ételosztás
Ünnepi programunk Budapesten minden évben a Blaha Lujza téren, december 24-25-26-án került megrendezésre. Mindhárom nap 1200 adag meleg ételt, teát, indiai édességet, és egy gazdag élelmiszercsomagot osztottunk szét a több zsák meleg ruha, és a szellemet is tápláló, vallásos irodalom mellett.

Gyermekétkeztetés
Alapítványunk több gyermekeket segítő intézménnyel is kapcsolatban áll, jelenleg napi szinten a Bokréta Lakásotthonban élő gyermekek számára biztosítunk egészséges, tápláló ételeket.

Rendezvények
Országszerte találkozhatnak velük rendezvényeken is. A nyári hónapokban, különböző kulturális, ifjúsági rendezvényeken veszünk részt, ahol lelkészeink, szociális munkásaink, pszichológusaink segítségével a tiszta, egészséges életre kínálunk alternatívát, illetve kábítószerfüggő, és pszichés problémákkal küzdő fiatalokat részesítünk mentálhigiénés gondozásban.

Rendkívüli segély
Szervezetünk katasztrófahelyzetekben is igyekszik részt vállalni a károsultak, és a mentési munkálatokat végző szakemberek ellátásában.

Elérhetőségeink:

Név: Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Cím: 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Telefonszám: (1) 274-6-247, (1) 391-0435
E-mail: info@karitativ.hu
Adószám: 18095575-1-41
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10631840-49020019
Nyilvántartási sorszám: 7439.
Bírósági végzés száma: 11. Pk. 60163/99/2
Bejegyzés dátuma: 1999. 03. 09.
Közhasznúsági nyilvántartásba vétel: 1999. 03. 09.
Facebook: www.facebook.com/etelosztas