Családsegítés

Családsegítő szolgáltatásunk keretében szervezetünk vállalta, hogy Budapest III. kerületében a helyi Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal együttműködésben naponta akár 600 adag meleg ebédet, pékárut, gyümölcsöt, joghurtot oszt szét.

A szolgáltatást kizárólag kerületi lakosok vehetik igénybe. Klienskörünket többgyermekes családok, idős emberek, leszázalékoltak, munkát keresők, illetve ? a családsegítő munkatársainak megítélése alapján ? a kerületben leginkább nélkülözésben élő rászorulók alkotják. Az igénybevevők 80%-a anyagi nehézségek és a munkanélküliség miatt igényel támogatást, így ha az étkezése megoldódik, akkor az ezáltal megtakarított pénzösszegből képes tartozásait törleszteni, rezsiköltségeit, egyéb kiadásait fedezni. Szolgáltatásunk így preventív jellegű, a lakhatás elvesztésének megelőzését célzó ellátási forma.

Munkánk elismeréséül az Önkormányzat Képviselő-testülete 2010-ben Alapítványunknak adományozta a Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat. 2011. április óta az Önkormányzat együttműködési megállapodás keretében támogatja szervezetünket.